29 Ekim 2009 Perşembe

28 Ekim 2009 Çarşamba

Costa Mediterranea





İtalyan bandıralı Costa Mediterranea seyahat gemisi, 86 bin groston ağırlığında, 292 metre uzunluğunda ve 32 metre genişliğindedir. 2003 yılında suya indirilmiştir. Costa Cruise şirketinin en büyük gemilerinden biridir. Yaklaşık 1000 adet yolcu kamarası vardır ve 2114 yolcu kapasitelidir

Marmaris





Marmaris Kalesi




Marmaris Kalesi, 1526 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılmıştır. Marmaris Arkeoloji Müzesi, Marmaris Kalesi'nde hizmet vermektedir. Yat limanının yanında limana hakim bir tepede yer almaktadır.

20 Ekim 2009 Salı

Mersin Yasemin Cafe




Adnan Menderes Bulvarında, Kültür Parkı içerisinde yer alan Yasemin Cafe...

Mersin Kültür Park




Adnan Menderes Bulvarı ve sahil boyunca yeralan Büyükşehir Belediyesi Kültür Parkı, Mersin,Turkey.

19 Ekim 2009 Pazartesi

Adana Tahta Masa Cafe




Tahta Masa Cafe'de gözleme ve çay eşliğinde Seyhan baraj gölü manzarasına doyum olmuyor. Adnan Menderes Bulvarı, Çoban Dede Girişi Seyhan Baraj Gölü Kenarı, Adana.

Sabancı Merkez Cami




Sabancı Merkez Camisi, Adana'nın tam merkezinde, Seyhan nehri'nin kıyısında yer almaktadır, Türkiye’nin en büyük camisi olup 6.600 m2 kapalı alana sahiptir. 6 adet minaresi vardır. 1998 yılında hizmete açılmıştır. Caminin proje mimarı Necip Dinç’tir. Balkanların en büyük ve Ortadoğu'nun en büyük 4. camisi olarak da kabul edilir. Sabancı Merkez Cami, Reşatbey Mahallesi Girne Köprüsü Yanı, Seyhan-Adana.

10 Ekim 2009 Cumartesi

Haydarpaşa Tren Garı






İstanbul'un en önemli simgelerinden biridir. Haydarpaşa Garı, 1908'de yapılmıştır. Gar, TCDD'nin ana istasyonudur. Anadolu yakasında, Kadıköy'de bulunur. II. Abdülhamit döneminde, 1906 tarihinde yapımına başlanmıştır. 1908 yılında ise hizmete girmiştir. Bina ve bölge adını III. Selim'in paşalarından Haydar Paşa'dan aldığı söylenmektedir. Binanın inşaatı, bir Alman şirketi tarafından gerçekleştirilmiştir. Alman mimarlar Otto Ritter ve Helmuth Cuno tarafından hazırlanan proje kabul edilmiş ve garın yapımında Alman ustalarla İtalyan taş ustaları birlikte çalışmıştır.

Wind Star




Wind Star gemisi, bir turistik seyahat gemisi olup yaklaşık 150 yolcu kapasitelidir. Yaklaşık 100 adet mürettebata sahip olup, 90 adet kamarası vardır. Bilgisayar ile yönetilen 4 adet yelkene sahiptir.

Cristal (Piraeus)





Yunan bandıralı seyahat gemisidir. 25.611 groston ağırlığındadır. Uzunluğu 162 mt.'dir. 1980 yılında inşa edilmiştir.